Productinformatie

Wetgeving Allergenen
Vanaf 13 december 2014 zijn bedrijven verplicht allergenen informatie te geven aan bezoekers die daarom vragen. De wetgeving allergenen geldt voor alle bedrijven die werken met levensmiddelen, zowel ten aanzien van eten als drinken. De belangrijkste verandering is de allergenen informatie bij niet-voorverpakte producten.

Wat zijn allergenen?
Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken. Mensen met een voedselallergie of voedselintolerantie reageren overgevoelig na het eten of drinken van producten met daarin allergenen waar ze allergisch voor zijn. Voorbeelden hiervan zijn granen, ei, vis, pinda’s, noten, soja, melk, schaaldieren, selderij en mosterd.

Brancheorganisatie GDH heeft een drankenlijst opgesteld, welke voor uw horecaonderneming wellicht een ondersteuning kan zijn bij deze nieuwe wetgeving. Klik hier voor de drankenlijst met allergenen.

Veilig werken met koolzuur
Het lijkt heel onschuldig, maar het werken met en gebruik van koolzuur kan in sommige gevallen voor gevaarlijke situaties zorgen. Bent u als horecaondernemer op deze situaties voorbereid?

Ga naar www.lco2.info voor informatie over het werken met koolzuur en voor het printen van een ‘veiligheidsinformatiekaart’.