Drankenhandel Winters Liessel - Over ons

Historie

Bekijk onze historie

In het kerkdorp Liessel, even buiten Deurne, liggen de wortels van de familie Winters. De derde en vierde generatie werken op dit moment met veel enthousiasme aan het voortbestaan van de in 1910 gestarte drankenhandel. Tot 1926 brouwde Piet Winters bier in ‘Brouwerij de Haas‘, het pand waar op dit moment Café 't Oude Brouwhuis in gevestigd is. Na het beëindigen van de brouwactiviteiten werd het agentschap van Bavaria Bier verworven.

In die tijd werden, met behulp van een bierboom, zware eikenhouten fusten met ijzeren ringen (van maar liefst 120 kg) op de kar gehesen en met paard en wagen naar de plaats van bestemming gebracht. Op deze manier voorzag Drankenhandel Winters Liessel diverse horecalocaties van de benodigde alcoholische en niet-alcoholische dranken. De paard en wagen mochten na verloop van tijd dan vervangen zijn door modernere vervoersmiddelen, het agentschap van Bavaria en daarmee de verkoop van een goed kwaliteitsbier is na al die jaren nog steeds intact gebleven.

In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een modern bedrijf met een optimale dienstverlening en een breed assortiment Bavaria en speciaal bieren, frisdranken, wijnen, gedistilleerde dranken, koffie, thee, zoetwaren, toilet-hygiëne, glaswerk, disposables en aanverwante artikelen. Op deze manier voorziet Drankenhandel Winters Liessel nog steeds diverse horecalocaties in de regio Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg van haar dranken en overige producten.

In mei 2010 is de vierde generatie, in de persoon van Bram Winters, toegetreden tot het bedrijf. Daarnaast is Drankenhandel Winters Liessel op 15 april 2013 verhuist naar een nieuwe locatie binnen Liessel met meer mogelijkheden en een betere aanpak van de diverse werkzaamheden. Beide gebeurtenissen geven aan dat de toekomst met veel vertrouwen tegemoet wordt gezien.


Voormalige Brouwerij De Haas anno 1920