Bier&cO wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers

Onlangs heeft Bavaria een belangrijke stap gezet in haar strategie met de wijziging van haar naam naar Swinkels Family Brewers. Vandaag brengen we u met deze brief op de hoogte van hoe zij verder invulling geven aan de groeistrategie, met als doel een portfoliospeler te zijn met lokale verankering en een relevant assortiment voor de consument. Met trots kondigen zij dan ook een overname aan:

Bier&cO wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers.

Met deze overname versterkt Swinkels Family Brewers de lokale relevantie van haar portfolio. Ook voor Bier&cO is het een logische stap. Met een grotere afzetmarkt is het handelshuis nog beter in staat de consument uit te dagen nieuwe smaken te ontdekken. Swinkels Family Brewers en Bier&cO gaan vanaf vandaag gezamenlijk de distributie van de merken in Nederland verzorgen voor horeca. Bijgaand kunt u het volledige persbericht lezen:

https://www.missethoreca.nl/cafe/nieuws/2018/10/swinkels-neemt-bierco-per-direct-oswinkels-neemt-bierco-per-direct-overver-101310516

Naast bovengenoemd persbericht beantwoorden de brouwerij alvast graag een aantal vragen. Wat houdt deze overname precies in en wat verandert er voor u als relatie of partner.

Wat houdt de deal in?
Bier&cO wordt volledig overgenomen door Swinkels Family Brewers en zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel blijven opereren in de Nederlandse markt.

Hoe past deze overname in de strategie van Swinkels Family Brewers?
Het assortiment van Bier&cO is complementair aan ons portfolio en bevat prachtige merken uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Schotland, België en Amerika, die wij graag een vliegwiel bieden om consumenten voor elk moment van een passend bier te voorzien.

Hoe gaat het gezamenlijke assortiment eruitzien?
Het assortiment van Bier&cO wordt onderdeel van het Swinkels Family Brewers-assortiment en bestaat voornamelijk uit (internationaal) speciaal- en lokaal bier. Bier&cO en Swinkels Family Brewers gaan gezamenlijk de distributie oppakken. Dit begint in de horeca. Retail volgt later.

Heeft de samenwerking invloed op de verkooplocaties / afzetmarkten?
Bier&cO en Swinkels Family Brewers leveren voor een deel aan verschillende verkooplocaties. De gezamenlijke afzetmarkt wordt hiermee vergroot.

Wat betekent dit voor u als ondernemer/ klant/ relatie?
Met deze overname kunnen wij onze klanten een volledig portfolio bieden. We worden een one stop shop voor bier en de specialist op het gebied van speciaal bier en craft dranken. De gebundelde kennis op het gebied van consumenten trends, craft brouwerijen, food pairing en verkoopondersteuning willen wij graag met onze klanten delen om onze gezamenlijke business verder te vergroten.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u meer vragen hebben, neemt u dan contact op met Drankenhandel Winters Liessel.