Drankenhandel Winters Liessel - Storingwijzer

Storingswijzer Winters Liessel

Hier kunt u informatie vinden als uw een storing ondervind



Storing Fusten-doorstroom installatie



  • 🍺 1. Is de waterbak bevroren? Het roerwerk of de circulatiepomp op de waterbak zit waarschijnlijk vast of is stuk (geen circulatie), zet de circulatiepomp uit en bel met het horeca service lijn van SFB.
  • 🍺 2. Controleer of er nog (voldoende) bier in het fust zit. Als het fust leeg is, verwissel deze dan. Mocht er enkel schuim of koolzuur uit de tap komen en het fust is niet leeg, dan is meestal de fustkoppeling niet goed op het fust aangesloten.
  • 🍺 3. Controleer of de fustkoppeling juist op het fust is aangesloten. Is de fustkoppeling helemaal over de fustkop geschoven?
  • 🍺 4. Controleer de koolzuurdruk. Bij een fusten-doorstroom installatie is dit tussen de 1,9 en 2,4 bar en bij een fustenkoelkast-installatie is dit tussen de 0,8 en 1 bar.
  • 🍺 1. Controleer de koolzuurdruk. Bij een fusten-doorstroom installatie is dit tussen de 1,9 en 2,4 bar. Wanneer de bierstraal niet helder uit de kraan komt is dit een teken dat er niet genoeg druk op het fust staat of het bier niet koud genoeg is. Als dit beiden in orde is en de bierstraal niet helder is, neem dan contact op met het support center van SFB voor advies over het bier wat u wilt tappen.
  • 🍺 2. Controleer of het hoofd-reduceer (1e manometer, direct na de koolzuurcilinder) open is en op 3 bar staat. Zet deze indien nodig open en op 3 bar. Deze reduceer heeft in totaal 2 klokjes. Het witte klokje dient op op 3 bar te staan. Het andere klokje geeft de inhoud van de koolzuurcilinder weer (maximale stand is 50 bar).
  • 🍺 3. Controleer of het tapdruk-reduceer (2e reduceertoestel vanaf de koolzuurcilinder) open staan en tussen de 1,9 en 2,4 bar staat. Op dit reduceertoestel is slechts één klokje aanwezig.
  • 🍺 1. Zit er genoeg water in de waterbak (vul de waterbak bij tot 2 cm onder het overloopniveau). Is de koelcel koud genoeg. Controleer de werking van de koelcel; staat de hoofdschakelaar aan en sluit de deur goed.


Storing fustenkoeling



  • 🍺 1. Het kan zijn dat de bierleiding niet volledig open staat. Op het moment dat de kraan in dezelfde richting staat als de leiding staat deze volledig open.
  • 🍺 2. Controleer of er nog (voldoende) bier in het fust zit. Als het fust leeg is verwissel deze dan. Mocht er enkel schuim of koolzuur uit de tap komen dan is het fust leeg. Zie de instructievideo hieronder.
  • 🍺 3. Controleer of de handsnelkoppeling juist op het fust is geplaatst.
  • 🍺 4. Controleer de koolzuurdruk. Het advies is 0.8 bar.
  • 🍺 1. Is er voldoende koolzuurdruk? Bij een heldere bierstraal is de druk in orde. Wanneer de bierstraal troebel is, is de koolzuurdruk te laag. Ook de temperatuur van het bier kan zorgen voor schuim.
  • 🍺 2. Controleer of de fustenkoelkast de juiste temperatuur heeft en stel de thermostaat in op 3-5℃. Een fust van 20L dient ruim 6u gekoeld te worden en een fust van 50L ruim 12u. Daarnaast mag de druk bij een fustenkoeling nooit hoger staan dan 1 bar. Het advies is 0.8 bar.
  • 🍺 1. Controleer of de fustenkoelkast de juiste temperatuur heeft en stel de thermostaat in op 3-5℃.
  • 🍺 2. Zorg dat fusten van 20L minimaal 6 uur voorgekoeld zijn en fusten van 50L 12 uur.
  • 🍺 1. Bij een lage koolzuurdruk is de cilinder vermoedelijk leeg. Controleer dit en sluit indien nodig een nieuwe cilinder aan.
  • 🍺 2. Zorg dat de kraan van de koolzuurcilinder helemaal open staat (linksom draaien).
  • 🍺 3. Controleer of het hoofd-reduceerventiel (1e manometer, direct na koolzuurcilinder) open en op 3 bar staat en indien nodig zet deze open/op 3 bar. Deze manometer heeft in totaal 2 klokjes. Het witte klokje dient op 3 bar te staan. Het andere klokje geeft de inhoud van de koolzuurcilinder weer. (maximale stand is 50)
  • 🍺 4. Controleer of het tapdruk-reduceerventiel (2e manometer vanaf de koolzuurcilinder) open staat en op 0,8 bar staat. Op deze manometer is slechts één klokje zichtbaar.


Storing Tankbier



  • 🍺 1. Controleer de luchtcompressor of het koolzuur.
  • 🍺 2. Controleer of het hoofd-reduceerventiel (1e manometer, direct na koolzuurcilinder) open en op 3 bar staat en indien nodig zet deze open/op 3 bar. Deze manometer heeft in totaal 2 klokjes. Het witte klokje dient op 3 bar te staan. Het andere klokje geeft de inhoud van de koolzuurcilinder weer. (maximale stand is 50)
  • 🍺 3. Controleer of het tapdruk-reduceerventiel (2e manometer vanaf de koolzuurcilinder) open staat en op 0,8 bar staat. Op deze manometer is slechts één klokje zichtbaar.
  • 🍺 4. Staat de kogelkraan open? Dit is de grijze steeknippel met de rode hendel bij de luchtcompressor.
  • 🍺 5. Is de toevoer naar de tank aangesloten? Dit is de rode slang.
1 2 3
  • 🍺 1. Biertank is leeg, sluit een nieuwe biertank aan.
  • 🍺 2. Hoofdkraan onder aan de biertank staat dicht. Draai deze open.
  • 🍺 3. Onvoldoende druk op de tank. Controleer de compressor.
  • 🍺 4. Kogelkraan in de bierleiding staat dicht of op water, draai deze in de juiste stand.
  • 🍺 5. Staat de tankafsluiter open? Dit is de grote kraan die onderin de tank hangt.
  • 🍺 6. Alles gecontroleerd en nog geen bier uit de kraan? Raadpleeg dan de SFB Horeca service via 0499 - 428777 en kies voor optie 2.


Storing koeling



  • 🍺 1. Controleer of de stekker er in zit. De stekker aan de achterkant van de koeling kan er ook uit gevallen zijn. Controleer beide.
  • 🍺 2. Controleer of het probleem in de meterkast zit.
  • 🍺 3. Brandt het display? Test of het display nog werkt door op verschillende knoppen te drukken.
  • 🍺 4. Alles gecontroleerd en geen oorzaak kunnen vinden? Raadpleeg dan de SFB Horeca service via 0499 - 428777 en kies voor optie 2.
  • 🍺 1. Zorg ervoor dat het rooster goed schoon is. Is er vervolgens sprake van luchtverplaatsing bij het rooster? Zo niet, controleer de stappen hierboven bij 'koeling doet niets meer'.
  • 🍺 2. Is het draaien van de ventilator in de koeling hoorbaar wanneer de deur open staat? Zo niet, controleer de stappen hierboven bij 'koeling doet niets meer'.
  • 🍺 3. Staat er een splitunit op het dak? Controleer dan of het lampje brandt. Splitunit op 0 zetten, even wachten en opnieuw aanzetten.
  • 🍺 4. Alles gecontroleerd en geen oorzaak kunnen vinden? Raadpleeg dan de SFB Horeca service via 0499 - 428777 en kies voor optie 2.



Indien u het probleem niet zelf kunt oplossen door middel van de storingswijzer kunt u contact opnemen met de

Service afdeling van Bavaria: 0499 − 428 111

of met Drankenhandel Winters Liessel via:
06 − 20 13 33 12




Overige storingsnummers :


Coca-Cola Storingsdienst
013 515 9800
Gamko Koeltechniek
076 508 7500
Tapwacht
010 298 1122
Serrco Koelingen
076 541 8530